croatia flag 3d icon 32 united kingdom flag 3d icon 32

  • jarunkup2018.jpg

pyrki logoProšli put smo vam predstavili Göteborg BHC koji prenosi svoje pijeskaško znanje i na osobe sa invaliditetom, pa i ovaj put ostajemo na temi populariziranja našeg omiljenog sporta – pozdravljamo žensku ekipu Pyrki Poznan iz Poljske, koje su aktivno uključene u razvoj i dvoranskog rukometa i rukometa na pijesku među djecom i mladima. Kako je sve počelo i kako uspijevaju kombinirati oba sporta, saznajte u razgovoru sa voditeljicom ekipe, Karolinom Peda.

Za početak nam recite, zašto se ponovno vraćate u Zagreb? Zbog čega ste spremne sjesti u auto i voziti toliko kilometara da bi ste ponovno bile ovdje?

Jarun kup je odlično organiziran turnir i dobro tempiran vremenski kada nakon zime svi već ˝umiremo˝ za rukometom na pijesku, a još nema pijeskaških natjecanja. U Poljskoj su početkom petog mjeseca dva nacionalna blagdana pa je to odlična prilika da neradne dane iskoristimo za početak sezone rukometa na pijesku i lijep provod u šarmantnom gradu Zagrebu.

Nadalje, Jarun kup je turnir na kojem se susrećemo sa ekipama iz različitih dijelova Europe koje igraju drugačiji rukomet na pijesku, u smislu stila i nivoa igre. Zajamčeno nam je da ćemo odigrati veliki broj dobrih utakmica i time ćemo dobiti priliku isprobati nove igračice prije nego se sezona zahukta.

Od Poznana do Zagreba ima poprilično sati vožnje, ali volimo provoditi vrijeme zajedno s obzirom da se kao ekipa nemamo priliku redovito družiti pa imamo za ˝pročešljati˝ dosta tema ☺

S obzirom na vašu poprilično aktivnu Facebook stranicu, možemo pretpostaviti da ste dosta uključene u treniranje djece i mladih. Recite nam nešto o tome. Da li se djeci sviđa rukomet na pijesku?

Pyrki Poznań je postao pravna osoba od siječnja 2017. godine. To je bio trenutak u kojem sam odlučila da će mi rad za moj klub biti veliko zadovoljstvo pa je u sezoni 2017/2018 rukometni klub Pyrki Poznan uveo treninge za djecu i mlade (prije smo djelovali pri Kineziološkom fakultetu u Poznanu). Zahvaljujući ovoj promjeni, djeca su imala priliku probati rukomet na pijesku čak i za vrijeme zime – uspjeli smo ubaciti neke elemente rukometa na pijesku u dvoranske treninge, koje su, usput rečeno, savladali bez problema. Kad zatopli, odemo vani na pijesak i pokažemo im sve ostale ljepote ovoga sporta.

Moj osobni cilj i san je da imamo što je više moguće igračica Pyrkia u nacionalnoj poljskoj selekciji i da Poznan postane poljski glavni grad rukometa na pijesku.

pyrki

JarunCup Results

Media partner 2018

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net