• jarunkup.jpg

altProšli put smo predstavili našeg novog sudionika Jarun kupa 2017, sad je došlo vrijeme da malo upoznate našeg starog dobrog prijatelja - klub KRP Dubrava. Provjerite koliko su puta dečki i cure iz Dubrave sudjelovali na našem turniru, koje im je bilo najuspješnije izdanje te koji turnir, generalno, im je najdraži:)

Za zagrijavanje, recite nam par riječi o klubu, koliko dugo postoji, koliko ima članova, kako su izgledali počeci itd.

Zanimljiva podudarnost je kako je KRP Dubrava osnovana na isti dan kao i AKRP Zagreb, 13. siječnja, no za razliku od vas mi smo nešto mlađi. Osnovani smo 2010. godine i ovo će nam biti osma sezona kako nastupamo kao registrirani klub rukometa na pijesku. Počeci su kao i svima bili iz znatiželje i čiste zabave koja se kasnije razvila u klub koji ozbiljno nastupa po hrvatskim i inozemnim turnirima i ima svoje članove u reprezentacijama. Najveći uspjesi kluba su osvajanje Prvanstva Hrvatske za žene 2015. i 2016. godine kao i treće mjesto djevojaka na Kupu Prvaka 2017. godine. Dečki su nam nekoliko puta bili viceprvaci Hrvatske i još uvijek čekaju na naslov prvaka kojeg jako žele. 

Koji je vama najdraži turnir, bilo hrvatski ili vanjski, te zašto?

Svaki turnir u Hrvatskoj i inozemstvu ima svoje posebnosti. Kako je rukomet na pijesku ljetni sport, najdraži su nam turniri po hrvatskoj obali kojih nažalost zadnjih nekoliko godina nema. Turnir u Umagu bi možda mogli okarakterizirati kao najdražim jer smo tamo imali najviše uspjeha.

Koliko ste puta do sad sudjelovali na Jarun kupu? Koja godina je bila najuspješnija ili koju najbolje pamtite?

Na Jarun kupu smo sudjelovali dosad svake godine od osnutka, stoga će nam ovogodišnji turnir biti osmi nastup na ovom turniru. Dvaput nam je muška ekipa bila u finalu turnira, 2011. i 2016. godine, dok smo ovaj turnir osvojili u konkurenciji juniora 2012. godine. 

Kakva su vaša očekivanja prema Jarun kupu, i što se tiče plasmana i što se tiče same organizacije natjecanja?

Na ovogodišnjem Jarun Kupu nećemo moći računati na kompletan sastav ni u muškoj ni u ženskoj konkurenciji s obzirom da neki naši članovi igraju profesionalno dvoranski rukomet u zemlji i inozemstvu. No ipak, vjerujemo kako će ekipa koja nastupi na turniru odraditi to na visokom nivou iako će nam svima to biti prvi ovosezonski dodir s pijeskom. 

Sponzori 2017

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net