• slider01.jpg
  • slider02.jpg

Prvog dana Svjetskog prvenstva  u rukometu na pijesku, koje se igra u brazilskom Recifeu, Hrvatska je ostvarila maksimalan učinak. Pobjedom protiv selekcije Katara te Argentine, osvojena su 4 važna boda u skupini.

Hrvatska je turnir otvorila protiv selekcije Katara, ekipe većinom sastavljene od naturaliziranih igrača koji iz godine u godinu postižu sve bolje uspjehe i spadaju u vrh svjetskog rukometa na pijesku. Odličnim ulaskom u utakmicu, igrajući na brze i kratke napade dirigirane markerom Ivanom Dumenčićem, Hrvatska je u svakom trenutku uspjela ostvariti višak, iako se, zbog lošije realizacije  to nije vidjelo na rezultatu. Konačan rezultat (19:15, 21:20), dovoljan za uvodna 2 boda je apsolviran te se reprezentacija okrenula drugom protivniku, selekciji Argentine.

Ekipa koja je na Panameričkim igrama osvojila srebrnu medalju te se na taj način kvalificirala na svjetsku smotru najboljih, otvorila je utakmicu blago te je hrvatski stroj nakon  pet minuta utakmice imao značajnu prednost koju je zadržao i do kraja utakmice. No, u drugom setu slijedi pad i dekoncentriranost Hrvatske, koja lošom obranom dopušta lagane golove Argentincima te Gauchosi osvajaju drugi set. Utakmica je odlučena raspucavanjem, gdje su Hrvati bili uspješniji te (10:18, 20:18, 6:7) došli do nova dva boda, čime su zadržali maksimalan učinak uspješnosti.

Težak dan je iza nas, no najbitnije je da smo ostvarili dvije pobjede. Argentinci su nas namučili, iako smo objektivno puno jača ekipa od njih, no takav je sport-manjak koncentracije u malom dijelu utakmice može te stajati pobjede. Dvije tekme su iza nas, skupina (u kojoj u drugi krug prolazi tri od šest ekipa nap.a.) nam je iznimno teška i tek slijedi prava borba za pozicije koje vode dalje. Danas nas očekuju reprezentacije Španjolske i Egipta i tu ćemo morati biti pravi ukoliko želimo dalje-  izjavio je Drago Prka, reprezentativac Hrvatske kojemu je utakmica protiv Katra bila ujedno i debitantski nastup u kockastom dresu kojeg je odradio na visokoj razini (10 poena uz 83% uspješnosti).

Fotografije s utakmice Katar-Hrvatska mogu se vidjeti OVDJE

 


Kontakt podaci

Akademski klub
rukometa na pijesku
Zagreb

Bitorajska 24
10000 Zagreb
Hrvatska

kontakt osoba:
Mladen Paradžik
GSM:
+385 95 8136 286
e-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

..:: OSTALI KONTAKTI ::..

Prijava / Login

Pokrovitelji

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com. Implemented by nekra.net